ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΛΟ

Το Τολό αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο. Οι επιλογές για δραστηριότητες στο Τολό είναι πολλές & σίγουρα θα βρείτε κάτι να σας αρέσει. Επιλέξτε ανάμεσα σε θαλάσσια σπορ στις καταγάλανες παραλίες του Τολου! Μείνετε στο ξενοδοχείο Πανόραμα & απολαύστε μοναδικές διακοπές στο Τολό.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Στην παραλία του Τολού μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ, όπως θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα, jet ski, καταδύσεις, θαλάσσιο ποδήλατο, μπανάνα, ψάρεμα και κωπηλασία με κανό. Δοκιμάστε επίσης θαλάσσια σπορ όπως ιστιοπλοiα, ιστιοσανίδα (wind surfing), αετοσανίδα (Kite surfing) ή καταδύσεις. Νοικιάστε ένα ποδήλατο θαλάσσης ή ένα μικρό σκάφος, πηγαίνετε για ψάρεμα ή εξερευνήστε τα νησιά του Τολού.

KITE SURFING

Στην παραλία της Ν. Κίου δίπλα στο Ναύπλιο στο νομό Αργολίδας, μπορείτε να κάνετε μαθήματα με πιστοποιημένους δασκάλους Kite surfing. Το πρώτο μάθημα διαρκεί 1:30 ώρα. Οι έμπειροι Kite surfers θα ενθουσιαστούν με τα ρηχά νερά, τους σταθερούς καθημερινά θερμικούς ανέμους καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Στο Τολό υπάρχει ένα σύγχρονο Καταδυτικό Κέντρο – Σχολή Καταδύσεων που σας προσφέρει τόσο ψυχαγωγικές όσο κι επαγγελματικές καταδύσεις. Εξερευνήστε τη θάλασσα του Τολού και των κοντινών νησιών και ζήστε μια μοναδική εμπειρία. Επικοινωνήστε με την ρεσεψιόν για πληροφορίες. 

ΙΠΠΑΣΙΑ

Είτε σαν άθλημα, είτε σαν χόμπι, είτε απλά σαν εμπειρία, η ιππασία είναι κάτι το συναρπαστικό που προσφέρει ρίγη ενθουσιασμού. Κάθε επίδοξος ιππέας μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του στην ιππασία και να βιώσει τα πρώτα βασικά βήματα επαφής με το άλογο και της διαδικασίας ίππευσής του, μέσα σε ασφαλή, περιφραγμένο χώρο.Μία μοναδική απόδραση που σίγουρα αξίζει κανείς να χαρίσει στον εαυτό του! Διεύθυνση: 32, Λαβύρινθου str. 21200 Άργος, Ελλάδα.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ

Όλα τα μυστικά του ιερού αυτού δέντρου από την προϊστορία μέχρι και σήμερα. Περπατάμε σε ελαιώνες, συλλέγουμε με παραδοσιακό τρόπο τους καρπούς ενός δέντρου και τους μετατρέπουμε σε αγνό ελαιόλαδο, ενώ μαγειρεύουμε ελληνικά φαγητά με κύριο συστατικό το ελαιόλαδο. Ιδανική περίοδος πραγματοποίησης του μοναδικού αυτού ταξιδιού είναι η περίοδος της συγκομιδής, από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου κάθε έτους. Μία εμπειρία που σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό κάθε συμμετέχοντα.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΤΟΛΟ

Φυσική ομορφιά, κουλτούρα και παράδοση, Ανατολή και Δύση όλα μαζί σε ένα μωσαϊκό κουλτούρας, ηθών και γλώσσας. Το Πάσχα στο Τολό απεικονίζει ακριβώς αυτή την ιδιομορφία. Τη Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά του επιταφίου ξεκινά γύρω στις 09:00 το βράδυ και διασχίζει όλο το Τολό. Το Μεγάλο Σάββατο είναι η γιορτή της Ανάστασης του Χριστού και ώρα για την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Η Κυριακή του Πάσχα είναι η μεγάλη γιορτή της Λαμπρής, από νωρίς το πρωί ο παραδοσιακός οβελίας ψήνεται στη σούβλα, ενώ γύρω από το εορταστικό τραπέζι γλεντούν οικογένεια και φίλοι με τραγούδια και χορό.

ΤΡΥΓΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ

Ο τρύγος για τα σταφύλια του κτήματος γίνεται από τις αρχές Αυγούστου μέχρι μέσα Σεπτέμβρη. Η συλλογή τους γίνεται με το χέρι και πάντα πρωινές ώρες. Ο τρόπος αυτός αν και έχει υψηλότερο κόστος έχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Γίνεται διαλογή των σταφυλιών απ’ ευθείας στον αμπελώνα και όσα δεν είναι ικανοποιητικά δε συλλέγονται. Επιπλέον, δεν υπάρχει τραυματισμός των σταφυλιών κατά τη συλλογή τους. Η μεταφορά τους δε στο οινοποιείο, σχετικά γρήγορα, και πριν ανέβει αισθητά η θερμοκρασία τους, βοηθά στο να διατηρείται καλύτερα η φρεσκάδα τους.